Çay Core Serüveni 1.1
--
Helloooo, hepinize merhaba arkadaşlar şık şık şık diyerek yazıya giriş yapmak istiyorum. Eğitim serimizin ikinci haftasında aşağıdaki konulara giriş yapıldı.
HTML-W3Schools (İkinci hafta kapsamında HTML Reference kısmındaki gerekli tag’ler denenerek pratik yapıldı.)
Eğitim süresince yapılan örnekleri aşağıdadır. UI kısmında gerekli işlemler yapılırken aynı zamanda işin mutfağı olan backend ile frontendin arasındaki ilişkilere de değinildi.
Ders boyunca değinilen kavramlara ufak da olsa bir değinmek ve ilgili terimleri öğrenirken yararlandığım naçizane kaynaklara yer verdim. Umarım faydalı olur 🎈🎈🎈
HTML Nedir?
HTML-Vikipedi ( Tamamına göz atmanı tavsiye ediyorum.)
HTML, bir programlama dili olarak tanımlanamaz. Zira HTML kodlarıyla kendi başına çalışan bir program yazılamaz. Ancak bu dili yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir. Programlama dili denilememesinin nedeni tam olarak budur.
Temel gereği yazı, görüntü, video gibi değişik verileri ve bunları içeren sayfaları birbirine basitçe bağlamak, buna ek olarak söz konusu sayfaların web tarayıcısı yazılımları tarafından düzgün olarak görüntülenmesi için gerekli kuralları belirlemektir.
Prototürk-HTML-Dersleri (Halil’in tavsiyesi 😉 )
WWW (World Wide Web) Nedir ?
World Wide Web, İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı Hypertext(hiper-metin) dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Bu dokümanların her birine Web sayfası adı verilir ve Web sayfalarına, Browser(İnternet Web tarayıcısı) aracılığıyla erişilir. Web sayfalarında metin, imaj, video ve diğer multimedya ögeleri bulunabilir.
Daha detaylı bir bilgi için Sadi Evren Şeker Hoca'nın videosuna göz atabilirsin 😉 (Resmin altındaki linkten videoya erişebilirsiniz.)
İnternet ve Web terimleri aynı olguyu tanımlamaz. Web sadece İnternet üzerinde çalışan bir servistir. Web kavramı, Tim Berners-Lee’nin HTML adlı metin işaretleme dilini geliştirmesiyle oluşmuştur. Bugün de kendisinin başkanı olduğu W3C (World Wide Web Consortium) tarafından standartları belirlenmektedir.
Git Nedir ?
Git, kısa süre içerisinde yazılımcıların vazgeçilmezleri arasına giren bir sürüm/versiyon kontrol sistemidir. Yazdığımız projeleri, bilgisayarımızda ya da harici disklerde bin bir tehlike altında değilde internet üzerinde tutmamızı ve yönetmemizi sağlayan bir sistemdir.
Daha detaylı bir bilgi için Arin Yazılım kanalına göz atabilirsin 😉 (Resmin altındaki linkten videoya erişebilirsiniz.)
Git-cheat-sheet (Github’dan starla. Allah ömür verdikçe sürekli kullanacaksın 😅 )
Github Nedir ?
GitHub; kalabalık bir ekibin sürüm kontrol sisteminde bir yazılım geliştirirken kullanabilecekleri internet tabanlı bir depolama servisidir. GitHub, Git yönetim sistemi ile geliştirilen yazılımlarda kullanılır. Açık kaynak kodlu bir servis olması nedeniyle pek çok yazılım ekibi tarafından kullanılmakta ve geliştirilmektedir.
Dertlerinden kurtulmanın çaresi bu video. Tıkla kurtul 😉
Bunlara da göz atabilirsin 😎
- World-Wide-Web-Vikipedi
- World-Wide-Web-Consortium
- İşaretleme-Dili-Vikipedi
- Patika.dev-Frontend-Başlangıç
Bugünlük bu kadar dostlar, bir önceki yazıya erişmek için bu linke tıklayabilirsiniz.
Bakalım yollar nere vara …